Tervetuloa!Olen Anita Vartiainen; Valokuvaaja, äiti, esteetikko ja maapähkinävoin suurkuluttaja Helsingin Ullanlinnasta.


Kuvaan työssäni erilaisia ihmisiä tunne edellä ja mahdollisimman autenttisesti ja empaattisesti. Uskon että kaikessa ja kaikissa on ripaus taikaa, se täytyy vain päästää esille ja tuoda näkyväksi.


Rakastan Helsingin kantakaupungin urbaania tunnelmaa, mutta tulen mielelläni kuvaamaan aikalailla minne tahansa muuallekin, olen aina utelias paikkojen, ihmisten ja tarinoiden suhteen! Visuaalinen tarinankerronta on minulle intohimo ja sydänmenasia, ja tahdon antaa sinulle tilan tulla näkyväksi juuri sellaisena kuin olet.

Meissä kaikissa on niin paljon taikaa.

Tuodaan se näkyväksi.

Minulle on tärkeää kohdata ihminen aina kiltteydellä, empaattisesti.

Kun varaat kuvauksen kanssani, en tahdo että sinulla on paineita olla mitään muuta kuin sinä - sellaisena kuin olet. Juuri se on se kiinnostava osuus. Sinun uniikki persoonasi, taikasi, jota ei voi löytää mistään muualta.

Olen kamppaillut paljon sen kanssa että uskallan tuoda itseni esille sellaisena kuin olen, ilman pelkoa. Siksi pidän suuressa arvossa sitä että meitä arvostetaan ja juhlistetaan omana itsenämme, lämmöllä katsoen.

Tällainen olen valokuvaajana.

Rento, havainnoiva, kannustAVA, innostuva.

| Pyrin aina rentoon tunnelmaan ja siihen että kuvauksissa olisi oikeasti hauskaa! Tämä onkin yleisin palaute jonka saan kuvausten jälkeen.

| Tahdoin kuunnella sinua sekä ennen kuvausta että sen aikana, ja tuoda tämän mukaan kuviin. Tehdä kuvista henkilökohtaisia, ei vain kauniita.

| Tyylini kuvata on luonnollinen ja dokumentaarinen ja vahvuuteni kuvaajana on pienten spontaanien hetkien huomaaminen. Autan näiden hetkien luomisessa koko kuvauksen ajan, tsemppaan ja ohjaan tilanteita.

Kuvaustilanne saa olla samanlainen kuin elämä muutenkin, eikä mitään kannata pakottaa.

Voi ujostella, innostua, tanssia. Olla villi tai rauhallinen, rohkea tai ujo. Olla sinä. Löytää oma luonnollinen tapa olla. Kokeillaan yhdessä, olen kuvauksissa aina sinun puolellasi.

— Tule sellaisena kuin olet
Kuvatessa

Aitoja hetkiä!

luonnollinen, aito, välitön

Tule sellaisena kuin olet ja ole oma ihana itsesi! Ikuistetaan kaikki ne pienet hetket, naurukohtaukset, katseet, hiekka varpaissa ja tuuli hiuksissa.

Mustavalkoinen valokuva parista kasvot vastakkain

Hassuttelua!

rento, hauska, inhimillinen.

Näitä kuvauksia ei tarvitse jännittää yhtään!
Pidetään hauskaa, nauretaan, nautitaan päivästä ja luodaan samalla kestäviä muistoja.

Olen kuvauksissa auttamassa ja kannustamassa sinua, sinun puolellasi.

Naurava pariskunta

Havainnointia

dokumentaarinen, tunteikas

Rakastan havainnoida ja vangita pienenpieniä ohikiitäviä hetkiä ja yksityiskohtia. Sellaisia jotka voisivat helposti jäädä huomaamatta, mutta jotka kertovat meistä niin paljon, tekevät meistä meidät.

Pariskuntakuvaus Suomenlinnassa
valokuvan voima
Kesämaisema Valokuvaaja Anita Vartiainen

Kuinka sinä kertoisit tarinasi kuvin?

Valokuvaus on minulle tärkeä itseilmaisun väline. Uskon että valokuva voi vangita meistä jokaisesta asioita joita sanat eivät tavoita.

Omakuva Anita Vartiainen
Omakuva Anita Vartiainen
Omakuva, valokuvaaja Anita Vartiainen

MUUTAMA FAKTA MINUSTA:1.


Olen syntynyt alunperin Kuusankoskella, mutta asunut Helsingissä yli 15 vuotta ja löytänyt täältä perheen ja kodin.2.


Olen tosi pahasti koukussa maapähkinävoihin. Voisin vaikka uida ja nukkua siinä. Kolme sanaa: Pirkka maapähkinävoi, Smooth. Sopii kaikkeen,


3.


Ainoa urheilumitali jonka olen ikinä saanut on pronssimitali painikilpailuista, alle 20-kiloisten sarjasta. (Ei ollut ihan eilen.) Olen ehdottomasti enemmän lukutoukka.4.


Asun Ullanlinnassa aviomieheni, kahden pienen poikani ja yhden jääräpäisen mäyräkoiran kanssa. Rakastan vanhoja rakennuksia, menneiden aikojen arkkitehtuuria, syviä ikkunalautoja ja puulattioita.

rakastan!
Valokuva kesätaivaasta

Missioni valokuvaajana on ikuistaa asiat joita rakastamme.

Tässä joitakin asioita joita minä rakastan.

asiakkailtani
Perhekuva pieni poika

Asiakas 2022

Anita on lämminhenkinen ja erittäin taitava kuvaaja. Kesäinen Suomenlinna tarjosi upeat puitteet ja Anita olikin käynyt katsomassa sopivat (ja aivan ihanat) lokaatiot jo ennakkoon. Kuvaus eteni lapsen ehdoilla ja valmiit kuvat saimme nopeasti, ne olivat aivan ihania! Tulemme taas vuoden päästä uudelleen!

Kuvaushetki oli kokonaisuudessaan rauhallinen ja mukava.tule moikkaamaan minua instagramissa!
@anitavartiainen
Päälogo jossa näkyy rakennuksia ja tähti, Valokuvaaja Anita Vartiainen
Valokuvaaja Anita Vartiainen Urban Stories